Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă

Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă

Un ceai mai puţin cunoscut la noi, dar cu proprietăţi reale, te poate ajuta după mesele copioase de Paşte, dacă ai mâncat mult, te simţi greu sau obosit.

Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2024   •   16:00

De Paşte, românii pregătesc şi mănâncă mai multe alimente grele, printre care drob de miel, friptură de miel, ciorbă de miel, cozonac, pască, ouă.

Mulţi pot simţi probleme cu digestia, stomacul ori se pot simţi obosiţi și îngreunaţi.

În acest caz, un ceai semifermentat te poate ajuta, pentru că are o mulțime de beneficii.

Acest ceai este un ceai situat între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. 

El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare nu este aceeaşi. 

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). 

Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate. 

Acest ceai semifermentat este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la arderea grăsimilor și de a stimula metabolismul. Antioxidanții și cofeina din ceai pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății.

Consumul regulat din acest ceai semifermentat poate reduce riscul de boli de inimă prin scăderea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale. 

Antioxidanții din ceai pot proteja celulele creierului de deteriorare și pot îmbunătăți funcțiile cognitive. 

Consumul moderat din acest ceai semifermentat poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, fiind astfel benefic pentru cei cu diabet.

Acest ceai poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive. Astfel facilitează procesul de digestie și ajută la reducerea disconfortului gastric. 

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci despre el este vorba, sprijină sistemul imunitar. În acest mod, protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor.

Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: ceai ceai semifermentat oolong ceai oolong
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close